Two Storey Cubic Design

Callala Beach

  • Project: (Project Category Name)

The design for this Callala Beach residence proved to be a challenge due to the already small site being made even smaller by the ‘no building' restriction occupying approx. 60% of the site. As a result the building was going to require a small footprint to suit the available building area on the site.

The clients brief was for a contemporary ‘cubic’ or ‘boxed façade’ home. The end result was a design with all Living areas on the Ground Floor and all Bedroom areas on the First Floor.

The Ground Floor also contains the Laundry and a Guest Powder Room, along with a double Garage. The First Floor has 4 x Bedrooms, 2 x Bathrooms plus a Study.

Externally, the focal point of the building is the large fixed glazed window framed in a timber boxed façade. The timber cladding which will weather over time forms a nice contrast to the remainder of the buildings dark walls.

Internally, the burnished concrete floor creates a practical floor to live on and looks fantastic with the open tread timber staircase and balustrade.

Some text goes here... Some text goes here... Some text goes here... Some text goes here... Some text goes here...

Client Name

# #